Mozzarella & gremolata

Hõrk pühvlipiimast mozzarella krehvtise gremolata-lisandiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 Mozzarella juustu palli (suurt; kas Mozzarella di bufala või Mozzarella burrata)

1 punane tšillikaun või näpuga tšillihelbeid

kümmekond kivita musta oliivi

riivitud sidrunikoort

peenelt hakitud küüslauku (u 1 väike küüs)

Maldoni soolahelbeid

kvaliteetset külmpressitud oliiviõli

hakitud värsket peterselli

värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Lõika mozzarella u 5 mm viiludeks või rebi burrata ampsusuuruseks tükkideks. Aseta vaagnale. 

Sega kausis hakitud tšilli, hakitud oliivid, riivitud sidrunikoor ja hakitud/purustatud küüslauk, lisa sool, hakitud petersell ja oliiviõli. Tõsta segu mozzarella-viiludele. (Võid ka lihtsalt kõik muud ained poetada juustule ja lõpus oliiviõliga üle niristada). 

Nipid ja soovitused:

  • Siin tuleb kasutada võimalikult kvaliteetset mozzarella-juustu. Klassikaline mozzarella di buffalo on mahedama maitse ja üsna elastne. Mozzarella burrata on pehmem ja maitseküllasem, aga kõrgema kooreissalduse tõttu ka kaloririkkam. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.07.2021 19:17

See oli väga-väga maitsev, aga mul oli ka väga hea mozzarella burrata, oliiviõli ja Kalamata oliivid.