2 Mozzarella juustu palli (suurt; kas Mozzarella di bufala või Mozzarella burrata)
1 punane tšillikaun või näpuga tšillihelbeid
kümmekond kivita musta oliivi
riivitud sidrunikoort
peenelt hakitud küüslauku (u 1 väike küüs)
Maldoni soolahelbeid
kvaliteetset külmpressitud oliiviõli
hakitud värsket peterselli
värskelt jahvatatud musta pipart
Lõika mozzarella u 5 mm viiludeks või rebi burrata ampsusuuruseks tükkideks. Aseta vaagnale.
Sega kausis hakitud tšilli, hakitud oliivid, riivitud sidrunikoor ja hakitud/purustatud küüslauk, lisa sool, hakitud petersell ja oliiviõli. Tõsta segu mozzarella-viiludele. (Võid ka lihtsalt kõik muud ained poetada juustule ja lõpus oliiviõliga üle niristada).
Retsept siit.
See oli väga-väga maitsev, aga mul oli ka väga hea mozzarella burrata, oliiviõli ja Kalamata oliivid.
Mozzarella & gremolata
Hõrk pühvlipiimast mozzarella krehvtise gremolata-lisandiga.