Praetud merlang suvise salatiga

Merlang, ka euroopa merlang (Merlangius merlangus) on kalaliik tursaliste (Gadiformes) seltsi tursklaste (Cadidae) sugukonnast. Ainus liik perekonnas merlang (Merlangius).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Küüslaugusai:

4 viilu saia

praadimiseks oliiviõli

1 küüslauguküüs

soola

Kala:

2 värsket merlangi

praadimiseks võid ja õli

soola

Salat:

170 g taanlaste rygeost suitsujuustu

0,5 kurki

0,5 punti rediseid

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Roogi kalad, fileeri - saad kokku 4 fileed. Kontrolli hoolega, et luid ei ole. Lõika kurk väikesteks kuubikuteks, lõika redised viiludeks. 

Alusta küüslaugusaiast. Kuumuta pannil oliiviõli, prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Siis maitsesta soolaga ja hõõru poolitatud küüslauguküünega. 

Kuumuta pannil või (sobib sama pann, kus saia praadisid). Lisa kalafileed, nahk allpool, ja prae, kuni filee on peaaegu küps. Maitsesta soolaga, siis tõsta pann tulelt, pööra fileed ringi ja lase neil panni järelkuumuses lõpuni küpseda.

Sega rygeost-juust väikesteks kuubikuteks hakitud kurgiga, maitsesta soolaga. Sega juurde pool viilutatud redistest ja murulaugust. 

Pane taldrikule praetud sai, praetud kalafileed, salat ning garneeri ülejäänud rediste ja murulauguga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR