4 viilu saia
praadimiseks oliiviõli
Kala:2 värsket merlangi
praadimiseks võid ja õli
Salat:170 g taanlaste rygeost suitsujuustu
0,5 kurki
0,5 punti rediseid
hakitud värsket murulauku
Roogi kalad, fileeri - saad kokku 4 fileed. Kontrolli hoolega, et luid ei ole. Lõika kurk väikesteks kuubikuteks, lõika redised viiludeks.
Alusta küüslaugusaiast. Kuumuta pannil oliiviõli, prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldseks. Siis maitsesta soolaga ja hõõru poolitatud küüslauguküünega.
Kuumuta pannil või (sobib sama pann, kus saia praadisid). Lisa kalafileed, nahk allpool, ja prae, kuni filee on peaaegu küps. Maitsesta soolaga, siis tõsta pann tulelt, pööra fileed ringi ja lase neil panni järelkuumuses lõpuni küpseda.
Sega rygeost-juust väikesteks kuubikuteks hakitud kurgiga, maitsesta soolaga. Sega juurde pool viilutatud redistest ja murulaugust.
Pane taldrikule praetud sai, praetud kalafileed, salat ning garneeri ülejäänud rediste ja murulauguga.
Retsept siit.
Praetud merlang suvise salatiga
Merlang, ka euroopa merlang (Merlangius merlangus) on kalaliik tursaliste (Gadiformes) seltsi tursklaste (Cadidae) sugukonnast. Ainus liik perekonnas merlang (Merlangius).