Väga suvine maitsekooslus!
1 l maasikaid
400 g virsikuid
5 dl moosisuhkrut
Puhasta maasikad, tükelda. Koori virsikud, eemalda kivi ja lõika viljaliha väiksemateks tükkideks. Pane maasikad ja virsikud potti.
Kuumuta tasasel tulel keemiseni, siis keeda vaikselt 5 minutit. Raputa potti aeg-ajalt.
Lisa moosisuhkur ja tõsta kuumust. Keeda tugeval tulel ilma kaaneta 2-3 minutit. Kontrolli, kas keedis on piisavalt paks.
Tõsta pott tulelt, koori vajadusel vaht. Lase moosil 15 minutit jahtuda, aeg-ajalt segades. Siis jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta.
Lase jahtuda, säilita külmkapis.
Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (6/2011)
Maasika-virsikumoos
Väga suvine maitsekooslus!