Maasika-virsikumoos

Väga suvine maitsekooslus!

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l maasikaid

400 g virsikuid

5 dl moosisuhkrut

Valmistamine

Puhasta maasikad, tükelda. Koori virsikud, eemalda kivi ja lõika viljaliha väiksemateks tükkideks. Pane maasikad ja virsikud potti.

Kuumuta tasasel tulel keemiseni, siis keeda vaikselt 5 minutit. Raputa potti aeg-ajalt. 

Lisa moosisuhkur ja tõsta kuumust. Keeda tugeval tulel ilma kaaneta 2-3 minutit. Kontrolli, kas keedis on piisavalt paks. 

Tõsta pott tulelt, koori vajadusel vaht. Lase moosil 15 minutit jahtuda, aeg-ajalt segades. Siis jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta. 

Lase jahtuda, säilita külmkapis. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (6/2011)

LISA KOMMENTAAR