Sobib valge liha, aga ka maitseküllase juustu kõrvale.
1 l maasikaid
2 punast sibulat
2 sl rapsiõli
1,5 dl suhkrut
0,5 dl valge veini äädikat
2 tl riivitud ingverijuurt
1 tl sambal-oelek kastet
0,25 tl soola
Puhasta maasikad, lõika pooleks. Koori ja haki sibul.
Kuumuta sibul õlis klaasjaks. Lisa ülejäänud ained ja kuumuta tasasel tulel ilma kaaneta potis u 20 minutit.
Tõsta tulelt ja jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta.
Lase jahtuda, säilita külmkapis.
Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (6/2011), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ma arvan, et see magushapukas lisand sobib talvel ka päris hästi verivorsti kõrvale. Kanaga oli igaljuhul täitsa hea.
Maasikatšatni
Sobib valge liha, aga ka maitseküllase juustu kõrvale.