Maasikatšatni

Sobib valge liha, aga ka maitseküllase juustu kõrvale.

Kogus
8 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 l maasikaid

2 punast sibulat

2 sl rapsiõli

1,5 dl suhkrut

0,5 dl valge veini äädikat

2 tl riivitud ingverijuurt

1 tl sambal-oelek kastet

0,25 tl soola

Valmistamine

Puhasta maasikad, lõika pooleks. Koori ja haki sibul.

Kuumuta sibul õlis klaasjaks. Lisa ülejäänud ained ja kuumuta tasasel tulel ilma kaaneta potis u 20 minutit.

Tõsta tulelt ja jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta. 

Lase jahtuda, säilita külmkapis. 

Loe veel:

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (6/2011), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 19.07.2023 08:01

Ma arvan, et see magushapukas lisand sobib talvel ka päris hästi verivorsti kõrvale. Kanaga oli igaljuhul täitsa hea.