4 sl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
2 tl tüümiani
500 g väikeseid šampinjone
500 g külmutatud spinatit (terveid lehti)
200 g värskeid lasanjeplaate
soola ja musta pipart
Juustukaste:1,2 l piima
2 värsket loorberilehte
50 g võid
50 g nisujahu
250 g Cheddari juustu või muud juustu
Lase spinatil sulada. Puhasta seened, lõika viiludeks. Haki küüslauk.
Valmista esmalt Mornay kaste ehk juustuga bešamellkaste. Pane piim ja loorberilehed potti ning kuumuta peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt ja lase 20 minutit tõmmata. Siis eemalda loorberilehed.
Kuumuta teises potis või, sega juurde jahu ja kuumuta minut aega pidevalt segades, kuni saad ühtlase heleda jahupasta (roux).
Vispelda jaokaupa juurde piim ja jätka segamist, kuni segu keema hakkab. Siis alanda kuumust ja lase 2 minutit tasasel tulel podiseda.
Tõsta pott tulelt, sega juurde suurem osa riivitud juustust.
Kuumuta suurel praepannil õli, lisa küüslauk, tüümian, seened. Maitsesta soola-pipraga ja prae keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni sibul ja seened pehmenevad.
Pigista spinat kuivemaks, haki kergelt läbi. Lisa pannile, kuumuta läbi ja tõsta siis pann tulelt.
Määri lasanjevorm (2,5 liitrit) kergelt võiga, siis pane 1/4 juustukastmest vormi põhja, sellele 1/3 seene-spinatisegust. Kata lasanjeplaatidega, siis jälle juustukaste, spinati-seenesegu, lasanjeplaadid, juustukaste, spinati-seenesegu, lasanjeplaadid. Kõige peale läheb ülejäänud juustukaste.
Puista peale ülejäänud riivitud juust.
Küpseta 190-kraadises ahjust 35-40 minutit või kuni lasanje on kenasti kuldpruun.
Retsept on ajakirjast CookVeg.co.uk (Spinach and Mushroom Lasagne)
Spinati-seenelasanje
Soodsa hinnaga vormiroog.