Suvikõrvitsa-lameleivad burrata ja virsikutega

Lihtsad jogurti-basiiliku lameleivad, mida serveeritakse suvikõrvitsa, Parma singi, küpsete virsikute ja kreemja burrata-juustuga. Tõelised Itaalia suvemaitsed!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Lameleib:

350 g isekerkivat nisujahu

300 g maitsestamata jogurtit

väike punt basiilikut (ainult lehti)

näpuotsaga soola

Peale:

1 suur või 2 väiksemat rullkõrvitsat

1 punane sibul

2 sl oliiviõli

2 virsikut

12 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

2 palli burrata või Mozzarella juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 210ºC (pöördõhuga) või 230ºC (tavaline režiim). Sega suures kausis jahu, jogurt ja hakitud basiilik ning näpuotsatäis soola. Sõtku 5 minutit, kuni saad pehme taina - vajadusel lisa lusikatäis või paar vett.

Jaota tainas 4 tükiks, rulli need 20 cm suurusteks ketasteks või ovaalideks. Tõsta ahjuplaadile. 

Laota lameleibadele õhukeselt viilutatud suvikõrvits ja punane sibul, siis nirista peale oliiviõli. Küpseta umbes 15 minutit, kuni lameleivad on küpsed ja kergelt kuldsed. Tõsta metallrestile jahtuma. 

Jaota viilutatud virsikud, Parma singi viilud ja burrata/mozzarella ühtlaselt neljale lameleivale. Puista peale veidi basiilikulehti, nirista peale oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Piknikule või külla viimiseks mässi lameleivad puhta köögirätiku sisse või pane kaanega karbi. Ülejäänud ained (juust, virsikud jne) võta eraldi karpides kaasa ja jaota leibadele enne serveerimist. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR