5 dl pudru- või sushi riisi
6-7 dl vett
Awasezu-kaste:3 tl suhkrut
1.5 tl soola
3 sl riisiäädikat
Täidis:200 g värsket nahata fileeritud räime
2 tl vasaabit või omavahel segatud mädarõigast
ja sinepit
6 dl veidi jahtunud maitsestatud sushiriisi
Serveerimiseks:Valmista kõigepealt sushiriis. Keeda riis vees pehmeks ning lase 10-15 minutit seista, kaant eemaldamata. Tõsta riis kaussi ja lisa omavahel segatud awasezu-kastme ained. Sega riisi noaga, ära riisi suru või pressi.
Sushi valmistamiseks aseta lauale bambusmatike ning sellele norileht. Suru märgade käte abil vetikalehele umbes 5 mm paksune kiht riisi.
Aseta nahata räimefilee ja pikad õhukesed kurgiviilud riisile, just piki lähimat serva. Määri peale wasabipastat ning keera bambusmati abil tihedasti rulli.
Lase jahedas veidi seista ja lõika seejärel paari cm paksused viilud.
Serveeri koos sojakastmega.
NB! Räimefileedel eemaldad naha kergelt siis, kui võtad nahast tugevasti kinni ja tõmbad tagumise otsa suunas.
Soomlaste Finfoodi retsept (Silakkasushi)
Räimesushi