2 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
1,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1 sidruni mahl ja riivitud koor
300 g jasmiiniriisi
700 g köögiviljapuljongit
2 sl hakitud värsket koriandrit
700 g mõõkkala või merikuradi fileed
soola ja musta pipart
Pane 8 puidust grillvarrast vette ligunema u 10 minutiks. Lõika kalafileed 2,5 cm kuubikuteks.
Kuumuta pool õlist potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul, kollajuur, kaneel, sidrunikoor ja soola-pipart. Kuumuta segades 5 minutit.
Lisa potti riis, sega minut aega, siis kalla juurde puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumsut ja lase 10 minutit podiseda, kuni riis on küps ja puljong imendunud. Lase 2 minutit seista, siis sega juurde hakitud koriander ja sidrunimahl.
Samal ajal kuumuta prae- või grillpann tuliseks. Lüki kalakuubikud varda otsa, pintselda ülejäänud 1 sl õliga ja maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 2-3 minutit ümberringi, kuni kala on just läbi küpsenud.
Serveeri riisiga, kõrvale paku rukolalehti.
Retsept on briti ajakirjast Delicious, April 2009
Mõõkkala-vardad sidruniriisiga
Mõõkkala asemel sobib kasutada ka merikuradit.