Mõõkkala-vardad sidruniriisiga

Mõõkkala asemel sobib kasutada ka merikuradit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

1,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl jahvatatud kaneeli

1 sidruni mahl ja riivitud koor

300 g jasmiiniriisi

700 g köögiviljapuljongit

2 sl hakitud värsket koriandrit

700 g mõõkkala või merikuradi fileed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane 8 puidust grillvarrast vette ligunema u 10 minutiks.  Lõika kalafileed 2,5 cm kuubikuteks. 

Kuumuta pool õlist potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul, kollajuur, kaneel, sidrunikoor ja soola-pipart. Kuumuta segades 5 minutit. 

Lisa potti riis, sega minut aega, siis kalla juurde puljong. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumsut ja lase 10 minutit podiseda, kuni riis on küps ja puljong imendunud. Lase 2 minutit seista, siis sega juurde hakitud koriander ja sidrunimahl.

Samal ajal kuumuta prae- või grillpann tuliseks. Lüki kalakuubikud varda otsa, pintselda ülejäänud 1 sl õliga ja maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta 2-3 minutit ümberringi, kuni kala on just läbi küpsenud. 

Serveeri riisiga, kõrvale paku rukolalehti. 

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Delicious, April 2009

LISA KOMMENTAAR