Spagetid sardiini, tšilli ja sidruniga

Soodne vahemereline spagetiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g spagette

1 sl oliiviõli

1 punane tšillikaun

1 küüslauguküüs

2 x 120 g konservitud sardiinifileesid õlis

1 sidruni riivitud koor

peotäis röstitud piiniaseemneid

hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente. Siis nõruta (hoia tassitäis keeduvedelikku alles) ja sega 1 sl oliiviõliga ning paari lusikatäie pastakeeduveega. 

Spagettide keetmise ajal kuumuta pannil veidi õli, lisa seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud tšillikaun ja peenelt hakitud küüslauk ja kuumuta minut aega. 

Lisa nõrutatud sardiinifileed ja riivitud sidrunikoor ning kuumuta õrnalt läbi. 

Sega juurde nõrutatud spagetid, röstitud piiniaseemned, sorts sidrunimahla ja hakitud petersell. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. 

Nipid ja soovitused:

Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2009)

LISA KOMMENTAAR