Küpsetatud värske kapsas

Varajane kapsas valmib kas ahjus või grillil ja saab seejärel kaaslaseks särtsaka kastme.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-4 varajast värsket kapsast

Kaste:

1 küüslauguküüs

1 laimi mahl

0,5 dl oliiviõli

0,5 tl paprikapulbrit

0,5 tl soola

0,5 tl suhkrut

0,25 tl Cayenne'i pipart

Valmistamine

Kuumuta grill või pane ahi 250 C peale soojenema.

Lõika kapsad neljaks sektoriks, nii et varreosa kapsasektorit koos hoiaks. Grilli kapsasektoreid 5-8 minutit iga külje kohta või küpseta ahjus 10-15 minutit, kuni kapsa lõikepind kenasti pruunistub.

Peenesta küüslauk, pigista laimist välja mahl ja sega koos ülejäänud kastmeainetega. Pintselda kapsasektoritele. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR