Kalkunisalat tonnato-kastmega

Külmi kalkunipraelõike on hea serveerida tonnato-kastme ehk tuunikalamajoneesiga. Talvel kasuta jõuluprae jääke, aga see sobib ka kergemaks eineks soojemal ajal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kalkuniprae lõike

100 g rukolat

veidi kappareid ja 1 hakitud anšoovisefilee

sorts sidrunimahla

Tonnato-kaste:

100 g (oliiviõliga) majoneesi

1 sl loputatud kappareid

1 anšoovisefilee

0,5 sidruni mahl

80 g nõrutatud kvaliteetset tuunikalakonservi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt tuunikalamajonees. Pane majonees, kapparid, 1 terve anšoovis, nõrutatud tuunikala ja suurem osa sidrunimahlast köögikombaini. Töötle täiesti ühtlaseks. Maitsesta esmalt pipraga, alles siis lisa vajadusel soola ja/või sidrunimahla. Kui kaste liiga paks tundub, vispelda juurde tilk vett.

(Kastme võib eelmisel päeval valmis teha).

Laota rukola ja kalkunipraelõigud suurele vaagnale, siis nirista peale tuunikalamajonees. Kaunista kapparite ja hakitud anšoovisega.

Serveeri kohe, kõrvale paku nt krõbeda koorikuga leiba-saia. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR