Külmi kalkunipraelõike on hea serveerida tonnato-kastme ehk tuunikalamajoneesiga. Talvel kasuta jõuluprae jääke, aga see sobib ka kergemaks eineks soojemal ajal.
Valmista esmalt tuunikalamajonees. Pane majonees, kapparid, 1 terve anšoovis, nõrutatud tuunikala ja suurem osa sidrunimahlast köögikombaini. Töötle täiesti ühtlaseks. Maitsesta esmalt pipraga, alles siis lisa vajadusel soola ja/või sidrunimahla. Kui kaste liiga paks tundub, vispelda juurde tilk vett.
(Kastme võib eelmisel päeval valmis teha).
Laota rukola ja kalkunipraelõigud suurele vaagnale, siis nirista peale tuunikalamajonees. Kaunista kapparite ja hakitud anšoovisega.
Serveeri kohe, kõrvale paku nt krõbeda koorikuga leiba-saia.
Kalkunisalat tonnato-kastmega
Külmi kalkunipraelõike on hea serveerida tonnato-kastme ehk tuunikalamajoneesiga. Talvel kasuta jõuluprae jääke, aga see sobib ka kergemaks eineks soojemal ajal.