Rosmariini-rabarbrikissell mascarpone-kreemiga

Veidi pidulikum ja põnevam viis rabarbrikisselli serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kissell:

1 l viilutatud rabarbrit

2 dl suhkrut

1 l vett

1 rosmariinioks

3 sl kartulitärklist

Mascarpone-kreem:

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

250 g mascarpone toorjuustu

1 sl sidrunimahla

1 sl suhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt kissell. Pane rabarber, suhkur, vesi ja rosmariin potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 10-15 minutit, kuni rabarber on täiesti pehme ja laiali laguneb. Võta rosmariinioks potist välja.

Sega kartulijahu u 1 dl külma veega ühtlaseks, siis nirista kisselli hulka pidevalt segades. Kui kissell uuesti mulksatab, tõsta pott tulelt ja lõpeta segamine. Lase jahtuda. 

Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega toasooja mascarpone hulka. Maitsesta sidrunimahla ja suhkruga. 

Jaota kissell magustoidukaussidesse või -pokaalidesse, tõsta peale mascarpone-kreemi. Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR