Grillitud rooma salat Caesari kastmega

Grillitud rooma salat pancetta, ürdikrutoonide, muna ja Caesari salati kastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 rooma salatit

2-3 viilu päevavanust juuretisesaia või ciabatta't

2 sl oliiviõli

0,5 tl ürdisoola

3 muna

150 g pancetta soolapeekoni kuubikuid

soola ja musta pipart

Lisaks:

Caesari salati kastet

Valmistamine

Valmista esmalt Caesari salati kaste selle Nami-Nami retsepti järgi või kasuta kvaliteetset valmiskastet.

Kuumuta ahi 175C. Lõika juuretisesai/potisai 1 cm kuubikuteks, aseta ahjupannile. Sega ürdisool ja oliiviõli ning nirista saiakuubikutele. Sega, siis küpseta ahjus 5-10 minutit või kuni krutoonid on kuldsed. Sega paar korda. Lase jahtuda. 

Lõika pancetta kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks. Lase köögipaberil taheneda. 

Keeda mune 7-8 minutit, kuni munavalge on kalgendunud, aga munarebu veel veidi kreemjas. Loputa külma veega, koori ja lõika sektoriteks. 

Lõika rooma salatid pikuti pooleks. Pintselda lõikepind oliiviõliga ja grilli kenasti triibuliseks. 

Tõsta grillitud rooma salatid vaagnale, puista üeale pancetta-kuubikud ja krutoonid. Laota munasektorid vahele, nirista peale Caesari salati kastet. Maitsesta soola-pipraga. 

Ülejäänud kaste serveeri eraldi kannus. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR