Mündi-suhkruhernesupp

Seda suvist suppi võib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g suhkruherneid

200 g varajasi kartuleid

1,2 l kana- või köögiviljapuljongit

1 suur sibul

suur peotäis mündilehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suures potis puljong keemiseni.

Trimmi suhkruhernekaunad, viiluta kartulid, haki sibul. Lisa koos mündilehtedega potti. Keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. 

Maitse, vajadusel lisa soola-pipart. Tõsta supp tulelt, lase jahtuda. Siis püreesta kannmikseris ühtlaseks. 

Serveeri kohe külma supina või soojenda ja serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Kui valmistad supi köögiviljapuljongiga või lausa veega, sobib see ka veganitele ja vegetaarlastele. 
  • Võid valmis supile lisada veel veidi hakitud värsket münti, et särtsu anda. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.05.2021 14:11

Väga mõnus ja suvine nii soojalt kui ka külmalt. Tegin supi veega, puljongit ei kasutanud.

Sinikka
postitatud 17.07.2023 16:55

Mõnus supp! Tegin köögiviljapuljongiga, kartuli-herne kogused natuke varieerusid, lisaks leidsin külmkapist sutsu spinatit. Münt annab väga huvitavalt hea meki! Lihtne näiteks tööle lõunaks kaasa võtta.