Sobib salatite maitsestamiseks, aga ka liha ja valge kala kõrvale.
1 dl (külmutatud) vaarikaid
0,5 dl valget palsamiäädikat
1,25 dl neutraalse maitsega rüpsiõli või viinamarjaseemneõli
1 sl vahtrasiirup või agaavisiirupit
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket estragoni
Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis lase neil palsamiäädikas ära sulada.
Kalla vaarikad, äädikas, õli, siirup, sool-pipar saumikseri kannu ja töötle ühtlaseks.
Siis sega hulka peeneks hakitud estragon.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka ja Viini 2/2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oi, see sobiks salatisse imehästi, näiteks kitsejuustusalatisse.
Tundub väga huvitav, peab proovima!
Estragoni-vaarikavinegrett
Sobib salatite maitsestamiseks, aga ka liha ja valge kala kõrvale.