Estragoni-vaarikavinegrett

Sobib salatite maitsestamiseks, aga ka liha ja valge kala kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 dl (külmutatud) vaarikaid

0,5 dl valget palsamiäädikat

1,25 dl neutraalse maitsega rüpsiõli või viinamarjaseemneõli

1 sl vahtrasiirup või agaavisiirupit

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket estragoni

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis lase neil palsamiäädikas ära sulada. 

Kalla vaarikad, äädikas, õli, siirup, sool-pipar saumikseri kannu ja töötle ühtlaseks. 

Siis sega hulka peeneks hakitud estragon. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka ja Viini 2/2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.05.2021 14:12

Oi, see sobiks salatisse imehästi, näiteks kitsejuustusalatisse.

Eha Kustavson
postitatud 24.07.2021 21:34

Tundub väga huvitav, peab proovima!