Karamelliõunad

Hiina dessert (chinese toffee apples).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt kuldset õuna

1 muna

50-100 g nisujahu

3 dl vett

Frittimiseks:

3-3.5 dl õli

Siirup:

6 sl suhkrut

1 sl seesamiseemneid

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad suurteks kuubikuteks.
Sega kausis vesi, jahu ja muna ühtlaseks tainaks, mis ei ole liiga paks ega liiga vedel.
Kasta õunatükid ükshaaval tainasse ja friti wokis kuldpruuniks. Nõruta liigsest rasvast ja pane kõrvale.
Kuumuta wokis 1,5 sl õli, lisa suhkur ja kuumuta umbes 5 minutit, kuni suhkur on sulanud.
Sega juurde frititud õunatükid ja seesamiseemned.
Kasta õunatükid seejärel korraks külma vette, et karamell kõveneks. Nõruta ja serveeri.

Internetiavarustest pärit retsept (Chinese Toffee Apples), pildi tegi ANIITRAM.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 03.09.2010 19:40

Väga head ja väga magusad. Mina lõpus vette ei kastnud, ei näinud vajadust. Ja mees leidis, et jäätis on selle magustoidu kõrvale lausa kohustuslik.

Kirke
postitatud 16.10.2015 14:54

Nii maitsvad ja üli lihtne valmistada.