Briti laste lemmikdessert. Serveeri kõrges läbipaistvas klaasis (Sundae glass) ja söömiseks on vaja pika varrega magustoitulusikat. Muide, magustoitu tunti juba 1920ndatel.
Valmista esmalt vaarikakaste (coulis). Pane 250 g vaarikatest köögikombaini, lisa tuhksuhkur ja püreesta ühtlaseks. Hõõru läbi peene metallsõela, seemned viska minema.
Poolita mango, lõika viljaliha kuubikuteks ja jaga 6 kõrge magustoidupokaali (sundae glass) vahel. Jaota pooled mustikad pokaalidesse mangokuubikute peale.
Siis tõsta iga pokaali sisse üks jäätisepall, siis nirista peale pool vaarikakastmest ja puista peale pooled vaarikatest. Korda.
Kõige peale puista hakitud pistaatsiad.
Nipid ja soovitused:
Kui keegi on pähklitele allergiline, võib pistaatsiad asendada murendatud ingveriküpsistega.
Munavaba versiooni jaoks kasuta munavaba vanillijäätist.
Vaarikapüree (coulis) võib teha kuni 2 päeva varem valmis. Hoia kinnises karbis külmkapis.
See siin on Mary Berry versioon armastatud Briti magustoidust. Mangotükkide asemel võib kasutada ka konservitud troopilist puuviljakokteili või näiteks tükeldatud pirni, ananassi, mango ja kantaluupmeloni segu.
Oluline on kihistamine! Muidu oleks see lihtsalt sundae.
Soovi korral aseta kõige peale ka vahukoort (nt sifoonist) ja kaunista õhukese vahvlilehvikuga. Kokteilikirss võib ka kõige tipus olla.
Knickerbocker glory
Briti laste lemmikdessert. Serveeri kõrges läbipaistvas klaasis (Sundae glass) ja söömiseks on vaja pika varrega magustoitulusikat. Muide, magustoitu tunti juba 1920ndatel.