200 g suitsutatud tofu juustu
1 väiksem porru
300 g e. 5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
8 dl piima - nt
magustamata sojapiima või kaerapiima
1,5 dl aquafaba't ehk kikerhernekonservivedelikku
Serveerimiseks:pohlamoosi
Kuumuta ahi 225 C. Kata 20 cm x 30 cm ahjupann küpsetuspaberiga.
Lõika suitsutofu kuubikuteks, haki porru. Prae tofukuubikud õlis krõbedaks, siis lisa porru ja prae, kuni see on kergelt kuldne.
Sega kausis nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Vispelda vähehaaval juurde piim, kuni saad ühtlase taina. Viimasena klopi juurde kikerhernevedelik.
Sega juurde praetud tofu ja porru, siis kalla segu ahjupannile.
Küpseta 25-30 minutit, kuni "ahjuomlett" on kenasti kuldne.
Võta ahjust välja, serveeri pohlamoosi ja toorsalatitega.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suitsutofuga ahjuomlett
"Omlett" on see roog küll tinglikult, sest muna see ei sisalda.