Võilille-porgandimarmelaad

Määri hommikusele röstsaiale.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl võililleõisi

2 dl vett

2,5 dl moosisuhkrut

0,5 sidruni riivitud koor

1 riivitud porgand

Valmistamine

Eralda õitelt õielehed, pane kaussi. Kalla peale keev vesi ja lase 30 minutit tõmmata.

Kurna leotusvesi potti, pigista välja võimalikult palju vedelikku. Lisa moosisuhkur ja kuumuta 10-15 minutit tasasel tulel.

Tõsta pott tulelt, sega juurde riivitud sidrunikoor ja riivitud porgand. Kuumuta uuesti keemiseni, vajadusel koori pinnale tekkiv vaht. 

Kalla marmeaad steriliseeritud kuumadesse purkidesse, kaaneta. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR