Kana-tikka vardad kurgisalatiga

Kogus
kahele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

70 g pakk Patak’s Easy Tikka Masala for Two karrikastet

300 g maitsestamata jogurtit

2 kanafileed

õli

0,5 pikka kurki

0,5 tl vürtsköömneid

väike peotäis värsket münti

gruusia leiba (puri) või naan-leiba

Valmistamine

Lõika kanafilee suurteks kuubikuteks ("šašlõki" jaoks sobivad tükid).

Sega karripasta (pildil) 200 g jogurtiga ning sega kanakuubikutega. Lase vähemalt 10 minutit külmkapis maitsestuda, aga veelgi parem, kui järgmise päevani. 

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga ahi 180°C).

Võta kanatükid marinaadist välja, lüki metallvarraste otsa. Nirista peale veidi õli, siis küpseta grillpannil ümberringi kuldpruuniks (u 3-4 minutit). 

Tõsta kanavardad ahjuplaadile ja seejärel 200-kraadisesse ahju u 5 minutiks - kontrolli kana küpsust, vajadusel pikenda küpsetusaega.

Samal ajal kuumuta ülejäänud marinaad väikeses potis kergelt läbi (3-4 minutit). 

Valmista kurgisalat. Lõika kurk viiludeks või õhukesteks laastudeks. Lisa vürtsköömned, 100 g jogurtit ja hakitud münt. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri rkanavardaid jogurti-kurgisalati, tikka-kastme ja soojendatud lavaši/naani/puriga.

Nipid ja soovitused:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR