Selle põneva külma kastme autoriks on Stockholmi Operakällaren restorani kunagine peakokk, Šveitsis sündinud Werner Vögeli (1930-2007).
1 muna
2 tl valge veini äädikat
1 tl Dijoni sinepit
2 dl maisi- või rapsiõli
1 väike küüslauguküüs
soola ja valget pipart
2 sl hakitud värsket murulauku
Pane munad keevasse vette ja keeda täpselt 3 minutit. Siis jahuta kiiresti külma jooksva vee all.
Löö munad köögikombaini nõusse katki. Lisa veiniäädikas ja sinep ning töötle ühtlaseks.
Siis nirista töötavasse masinasse vähehaaval juurde õli, kuni kaste pakseneb ja muutub emulsiooniks.
Kalla kaste kaussi, sega juurde purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga, viimasena lisa hakitud murulauk.
Retsept siit.
Nobissås
Selle põneva külma kastme autoriks on Stockholmi Operakällaren restorani kunagine peakokk, Šveitsis sündinud Werner Vögeli (1930-2007).