Kassiratta-kartulisalat

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 kausitäit õitsevat maajalga e. kassiratast

1 kg keedetud varajasi kartuleid

1-2 varajast sibulat (mugul + pealsed)

Ürdimajonees:

kausitäis umbrohtu ja loodustaimi, näiteks -

noori nõgeselehti või noori naadilehti või kortslehti

1 munakollane

2 tl sinepit

1 väike küüslauguküüs

1,5 dl toasooja rüpsiõli või muud mahedamaitselist õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kassiratas, pane köögipaberile tahenema. Tükelda keedetud jahtunud kartulid. Haki sibulad. 

Valmista majonees. Kasta taimed paariks sekundiks keevasse vette, siis sõelaga jäävette. Lase jahtuda, siis pigista roheline hästi kuivaks ja haki kergelt läbi. 

Pane sügavasse kaussi, lisa munakollane, sinep, küüslauguküüs ja õli. Pane saumikser nõusse ja hakka tasakesi suristama, jätkates, kuni kausis on kena roheline majonees. Maitsesta soola-pipraga. 

Sega kartulid ja sibul kausis. Haki juurde kassiratta lehed, siis nirista juurde ürdimajonees ja sega kergelt läbi. Puista peale kassiratta õied ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR