Koostisosad

200 g mere- või kivisoola

30 g värsket karulauku

Valmistamine

Haki karulaugulehed veidi väiksemaks, siis pane koos soolaga köögikombaini. Töötle ühtlaseks. 

Laota saadud roheline sool õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuivata 50-kraadises ahjus, ahjuuks veidi irvalik, et karulaugulõhn välja pääseks. Sega 1-2 korda kuivatamise ajal. 

Hoia ahjus u 2-3 tundi või kuni karulaugusool on täitsa kuiv. 

Siis pane klaaspurki ja kaaneta. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Piret Jüsma.

LISA KOMMENTAAR

Piret J.
postitatud 20.05.2025 09:30

Peenestasin karulaugu ja lisasin soola, kuivatasin ahjus umbes 40-50c umbes tund, ahjuuks oli veidi irvakil, vahepeal segasin.