Vokitud kana Tai basiilikuga

Kiiresti valmib roog kanakintsulihaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl austrikastet

2 sl Tai kalakastet

2 sl riivitud palmisuhkrut

2 sl maapähkliõli

500 g kanakintsuliha

1 väike punane tšillikaun

1 purustatud küüslauguküüs

2 cm jupp värsket ingverit riivituna

3 pikka spargeluba (snake bean)

1,25 dl Tai basiilikut

1,25 dl röstitud india pähkleid

Serveerimiseks:

aurutatud jasmiiniriisi

Valmistamine

Sega austrikaste, kalakaste ja palmisuhkur kannus. Lõika kanakintsuliha ribadeks. 

Kuumuta vokkpann tugeval tulel. Lisa 1 sl õli. Lisa umbes pool kanaribadest ja prae segades 2 minutit. Tõsta kõrvale. Lisa pannile veel 1 sl õli ning prae ka ülejäänud kanaribad. 

Lisa pannile viilutatud tšilli, purustatud küüslauk ja riivitud ingver ning prae segades 30 sekundit. 

Lisa kastmesegu ning umbes 2,5 cm juppideks lõigatud oad. Prae 3 minutit. 

Pane kanaribad uuesti pannile, kuumuta segades 2 minutit, kuni kana on kuum.

Sega juurde Tai basiilik ja india pähklid. 

Serveeri jasmiiniriisiga. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR