Spargel Bismarck

"Aspargi alla Bismarck" ehk küpsetatud spargel praetud muna ja riivitud parmesaniga. Populaarne Milaano piirkonnas. Kasuta siin rohelist sparglit.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10-12 rohelise spargli vart

4 toasooja muna

1,2 dl riivitud parmesani juustu

4 sl võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C.

Murra sparglivartelt puisem varreots ära. Loputa spargel, nõruta. Aseta ahjuplaadile, nirista peale oliiivõli ja maitsesta soolaga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni spargel on pehme. 

Võta spargel ahjust välja ja hoia soojas. 

Kuumuta või praepannil keskmisel kuumusel. Löö munad pannile lahti, maitsesta soola-pipraga ja küpseta, kuni munavalge on hüübinud, aga munarebu on veel poolvedel. Tõsta kuuma sulavõid lusika abil munarebule, et see kiiremini küpseks.

Jaota spargel kahele taldrikule, tõsta mõlemale portsule kaks härjasilma. Nirista peale pannile kogunenud või, maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale ohtralt riivitud parmesani ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui eelistad grillitud või keedetud sparglit, võid ka sellisel moel sparglivarred ette valmistada. 
  • "alla Bismarck" ehk serveeritud praetud munaga. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR