4 dl basmatiriisi
4 väiksemat paksoid
4 lõhefilee portsjontükki
1 sl õli praadimiseks
2 dl hakitud värsket koriandrit
2 sl seesamiõli
2 laimi mahl ja riivitud koor
soola ja musta pipart
Keeda basmatiriis vastavalt pakendi juhistele.
Lõika paksoid pikuti pooleks, blanšeeri neid soolaga maitsestatud vees paar minutit, siis nõruta, värskenda korra külma vee all ja nõruta uuesti.
Ürdisegu jaoks haki koriander peeneks, sesga seesamiõli, laimimahla ja riivitud laimikoorega, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta pannil õli keskmisel tulel. Lisa kalatükid, nahk pealpool, ja prae 2-3 minutit, kuni nahk on kergelt krõbe.
Siis pööra kalatükid ümber, tõsta peale suurem osa koriandrisegust. Jätka praadimist veel 4-5 minutit, kuni kala on meelepärases küpsusastmes.
Serveerimiseks tõsta kausi põhja riis, siis ühte serva paksoi. Tõsta riisikuhjale praegud lõhefilee, tõsta peale veel veidi koriandrisalatit ja serveeri.
See oli väga maitsev ja võeti sööjate poolt hästi vastu. Mil oli kodust Teriyaki kastet, niristasin seda ka lõhe praadimise ajaks pannile veidi.
Jaapanipärane lõhe riisiga
Populaarne "kauss" basmatiriisi, paksoi ja koriandrilõhega.