Rootsi rabarbrikook

Rootslased armastavad rabarbrikooki kardemoniga maitsestada. Siin üks lihtne keeksilaadse tekstuuriga kook (sockerkaka), mis maitseb hästi nii vahukoore kui ka pehme vanillijäätisega.
Kasuta saledaid ja võimaluse korral roosa kooraga rabarbrivarsi. Rabarbreid koorida ei ole vaja!

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g võid

1 tl kardemoni

2 suurt muna

2 dl e. 170 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2,5 dl e. 150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

4 dl tükeldatud rabarbrit

Serveerimiseks:

vahukoort või vanillijäätist

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. 

Sulata või, lase jahtuda. Tambi kardemon uhmris peeneks. Sega jahu küpsetuspulbriga, siis lisa kardemon. 

Klopi munad, suhkur ja vanill kohevaks heledaks vahuks. Sega juurde jahusegu ja sulavõi. Sega õrnalt läbi, siis kalla koogivormi. 

Lõika rabarbrivarred 1 cm tükkideks, puista need koogile. Soovi korral puista peale ka veidi kardemoni.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit - kook võib seest jääda veidi pehmem. 

Serveeri vahukoore või poolpehme vanillijäätisega. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid koogile riputada ka veidi pärlsuhkrut enne küpsetamist. 
  • Kui rabarbrihooaeg läbi saab, proovi kooki tikritega. 
  • Suurema koguse jaoks võid küpsetada 30x30 cm vormis (långpanna), aga siis tee tainast topeltkogus.

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR