4 sl külmpressitud oliiviõli
4 hakitud küüslauguküünt
120 ml kuiva valget veini
0,25 tl safraniniidikesi
430 g naturaalset tomatipüreed või purustatud tomateid
450 g itaaliapäraseid toorvorste (eemalda kest)
450 g orecchiette't
1,2 dl hakitud värsket basiilikut
Kuumuta suurel praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja prae kergelt läbi.
Lisa valge vein ja safran ning kuumuta 6-8 minutit, kuni vein on poole võrra kokku keenud.
Sega juurde tomatipüree, siis pudista juurde toorvorstide sisu. Maitsesta u 1 tl soolaga.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja kata kaanega. Lase 6-7 minutit podiseda, toorvorstisegu on kenasti pruunistunud (sega 1-2 korda).
Samal ajal kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga (1 sl soola 2 liitri vee kohta). Lisa orecchiette makaronid ning keeda need al dente. Võta umbes 1 dl pastakeeduvett, seejärel kurna makaronid ja pane potti tagasi.
Pane tomati-vorstikaste potti, sega läbi. Lisa riivitud Pecorino juust ning u 2-3 sl pastakeeduvett ning sega. Kui roog liiga kui tundub, sega veel juurde pastakeeduvett umbes lusikatäis korraga.
Maitse, vajadusel lisa veel soola. Sega juurde basiilik ja serveeri. Puista valmis roale veel veidi riivitud juustu.
Retsept siit.
Sardiinia vorstiraguu
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed" on Lõuna-Itaaliast Apulia piirkonnast pärit makarontoode. Siin neid kasutatud Sardiinia roas, mis valmib kiiresti, kuigi maitseb nagu oleks seda tunde hellalt hautatud.