Sardinas en escabeche

Oliiviõlis praetud värsked sardiinid marineeritakse äädika, küüslaugu ja vürtside segus - vana Hispaania-pärane viis nende kalade valmistamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg roogitud värskeid sardiine

3 sl nisujahu

150 ml külmpressitud oliiviõli

1 punane sibul õhukeste viiludena

2 küüslauguküünt õhukeste viiludena

1 õhukeselt viilutatud porgand

2 sl hakitud siledalehist peterselli

2 värsket loorberilehte

1 tl musta terapipart

3-4 tüümianioksa

1 tl vürtsköömneid

125 ml kuiva valget veini

1 tl suhkrut

80 ml šerriäädikat

Serveerimiseks:

juuretisesaia

Valmistamine

Loputa sardiinid ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta kalad kergelt jahusse. 

Kuumuta mittenakkuval praepannil keskmisel kuumusel 2 sl õli. Prae kalad jaokaupa läbi - selleks kulub u 2 minutit ühelt ja 2 minutit teiselt poolt. Vajadusel lisa pannile veel õli.

Pane praetud kalad madalasse klaasnõusse või keraamilisse nõusse. 

Pühi pann puhtaks, siis lisa ülejäänud õli. Prae sibulaviile 3-4 minutit, kuni need on pehmenenud, aga ära pruunista!

Lisa küüslauk ja porgand, prae veel minut aega. 

Lisa ülejäänud ained ja u 80 ml vett. Kuumuta keemiseni, siis lase 2-3 minutit podiseda, kuni leem kergelt pakseneb. 

Kalla sardiinidele, lase jahtuda. Siis hoia külmkapis 24-48 tundi. 

Serveeri hea nisuleivaga. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR