Selle retsepti järgi võib valmistada nii suure plaadipiruka kui pisemad pirukad.
500 g tavalist või pärmi-lehttainast
1 karp sardiine õlis või vees
maitse järgi kappareid
250 g fetajuustu
1 väiksem pommu e. baklažaan
1 muna
1 dl piima
Rulli pärmi-lehttainas õhemaks, laota see ahjupannile või vormi või lõika väiksemateks tükkideks ja aseta ahjuplaadile.
Aseta peale õhukesed baklažaaniviilud, purustatud sardiinid, samuti kapparid ja purustatud feta. Lõpuks vala peale muna-piimasegu.
Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukas/pirukad on kuldpruun(id).
Retsept jagasid Edvard Mihkelsaar ja Helen Kolks ja see ilmus ajalehes Postimees 14.7.2012
Sardiini-fetapirukad
Selle retsepti järgi võib valmistada nii suure plaadipiruka kui pisemad pirukad.