Merivarblasemari võiga röstitud rukkileival

Taanis peetakse merivarblasemarja (stenbiderrogn) tõeliseks kevadgurmeeks. Seda kalamarja on saadaval vaid veebruarist maini.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g värsket merivarblasemarja (stenbiderrogn)

1 tl värskelt pressitud sidrunimahla

0,25 tl soola

200 g värsket tursafileed (nahata)

1 tl riivitud sidrunikoort (öko)

0,25 tl soola

200 g värsket spinatit

10 g võid

0,25 tl soola

4 viilu rukkileiba (röstleib)

25 g võid

0,25 tl musta pipart

1,25 dl crème fraîche'i või hapukoort

25 g viilutatud talisibulat või rohelist sibulat

Valmistamine

Sega värske merivarblasemari sidrunimahla ja soolaga. Kata kinni ja lase vähemalt 15 minutit külmkapis maitsestuda. Vajadusel maitsesta siis veel soola ja sidrunimahlaga. 

Aseta tursafilee küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, puista peale sidrunikoor ja sool. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit. 

Pese spinatilehed, pane potti ja kuumuta väikeses potis mõned minutid, kuni spinat "kokku kukub". Siis suru sõelal kuivaks ning prae seejärel pannil võis läbi. Maitsesta soolaga. 

Määri rukkileivaviiludele võid, jahvata peale pipart. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni leivaviilud on krõbedad.

Aseta röstitud leivaviilud taldrikutele. Säti leivaviiludele spinatilehed, siis jaota tursafilee neljaks tükiks ja tõsta need spiantile. Kaunista hapukooretörtsu, merivarblasemarja ja viilutatud rohelise sibulaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR