2,5 dl kinoad
4 dl vett või köögiviljapuljongit
2 tl sojakastet
2 hakitud küüslauguküünt
400 g külmutatud aedvilju - nt Härmavili porgand, mais, hernes
näpuotsaga küüslaugupulbrit (u 1/8 tl)
soola ja musta pipart
Pane kinoa sõelale ja pese kinoa jooksva külma vee all, siis nõruta hoolega ja lase veidi taheneda.
Siis pane kinoa potti ning kuumuta keskmisel tulel umbes 1-2 minutit, kinoad segades, et see kergelt läbi röstida. Ära pruunista!
Lisa vesi/puljong ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kinni ning lase umbes 12 minutit podiseda.
Eemalda potilt kaas, sega kinoa kahvliga läbi. Kui kinoa on veel vesine, siis kuumuta veel paar minutit. Kinoa peab olema õhuline ja kohev.
Keeda köögiviljad soolaga maitsestatud vees väikeses potis või praepannil krõmpspehmeks. Nõruta.
Kuumuta praepannil õli/või, lisa küüslauk ja prae kergelt läbi.
Lisa blanšeeritud köögiviljad ja prae läbi. Sega juurde sojakaste.
Lisa pannile kinoa ning kuumuta kõik hoolega läbi, segades. Maitsesta soola-pipra ja soovi korral ka küüslaugupulbriga.
Serveeri, kõrvale paku sojakastet ja magusat tšillikastet.
Idee siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Praetud kinoa köögiviljadega
Põnev panniroog kinoaga.