Praetud kinoa köögiviljadega

Põnev panniroog kinoaga.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl kinoad

4 dl vett või köögiviljapuljongit

2 tl sojakastet

2 hakitud küüslauguküünt

400 g külmutatud aedvilju - nt Härmavili porgand, mais, hernes

näpuotsaga küüslaugupulbrit (u 1/8 tl)

praadimiseks võid või õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kinoa sõelale ja pese kinoa jooksva külma vee all, siis nõruta hoolega ja lase veidi taheneda. 

Siis pane kinoa potti ning kuumuta keskmisel tulel umbes 1-2 minutit, kinoad segades, et see kergelt läbi röstida. Ära pruunista!

Lisa vesi/puljong ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kinni ning lase umbes 12 minutit podiseda. 

Eemalda potilt kaas, sega kinoa kahvliga läbi. Kui kinoa on veel vesine, siis kuumuta veel paar minutit. Kinoa peab olema õhuline ja kohev. 

Keeda köögiviljad soolaga maitsestatud vees väikeses potis või praepannil krõmpspehmeks. Nõruta.

Kuumuta praepannil õli/või, lisa küüslauk ja prae kergelt läbi.

Lisa blanšeeritud köögiviljad ja prae läbi. Sega juurde sojakaste.

Lisa pannile kinoa ning kuumuta kõik hoolega läbi, segades. Maitsesta soola-pipra ja soovi korral ka küüslaugupulbriga. 

Serveeri, kõrvale paku sojakastet ja magusat tšillikastet.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet
  • Veganliku ja laktoosi- ning kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta praadimiseks kindlasti õli. 
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta praadimiseks õli või laktoosivaba võid.
  • Soovi korral võid lisada roale ka muna, aga siis ei ole see enam munavaba ega veganlik. 
  • Loomulikult võid kasutada ka eelmisel päeval üle jäänud juba keedetud kinoad. 

Loe veel: 

Idee siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR