4 paksu vasika välisfilee lõiku (u 2 cm)
4 viilu keedusinki
4 viilu mahedamaitselist juustu (Turunmaa, Viola, Fontal)
soola ja musta pipart
veidi kuivatatud basiilikut
2 sl nisujahu
Kaste:1 dl lihapuljongit
2 hapukamat õuna
2 tl maisitärklist
0,5 dl toidukoort või vahukoort
Kui Sul on üks vasikafileetükk, siis lõika see esmalt neljaks 2 cm paksuseks viiluks. Siis lõika lihalõigud "liblikaks" ehk siis ühelt poolt tee sügav sisselõige, et saaksid sügava tasku või lõika lihtsalt peaaegu pooleks, nii et saad lihalõigu "liblikana" või "raamatuna" avada. Maitsesta liha seest soola-pipraga.
Aseta iga vasikalihalõigu sisse või vahele juustuviil ja singiviil, siis sulge liha nii, et täidis välja ei paistaks (nt kinnita puidust hambaorgiga). Maitsesta lihalõigud soola-pipraga, kasta jahusse.
Prae pannil või-õlisegus mõlemalt poolt kuldseks - selleks kulub umbes 5-7 minutit ühelt ja 5-7 minutit teiselt poolt. Hoia praetud lihalõike taldrikul soojas fooliumi all.
Kastme valmistamiseks kalla pannile puljong, et kõik head maitsed kätte saada, siis kurna läbi sõela väikese poti sisse. Lisa potti apelsinimahlaga segatud maisitärklis. Kuumuta keemiseni, lase paar minutit podiseda, siis sega juurde rõõsk koor. Timmi maitse parajaks, siis serveeri koos lihalõikudega.
Kõrvale paku keedetud riisi ja köögivilju.
Retsept on soomekeelselt retseptikaardilt (A/S Hjemmet/Sanoma Osakeyhtiö, 1974)
Vasikaliha Cordon Bleu
Praetud paneeritud vasikalihalõigud, mille sees on juustu- ja singiviil. Serveeri apelsini-koorekastmega.