Röstitud takjajuur

Gobo (牛蒡) ehk suure takja juur on Jaapanis populaarne tooraine.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g takjajuurt

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Soovi korral:

1-2 tl (tamari) sojakastet

1-2 tl seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Pese takjajuured hästi hoolega, siis lõika 2,5 cm viiludeks. 

Pane takjatükid kaussi, lisa oliiviõli, sool ja pipar. Sega läbi.

Laota ahjuplaadile, nii et lõikepind on all. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni ühelt poolt kuldsed. Siis päära ringi ja küpseta ka teiselt poolt 10 minutit. 

Soovi korral piserda (tamari) sojakastme ja/või seesamiseemnetega. 

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 24.09.2021 14:12

Mulle meeldis, pähkline mõnus maitse. Kõigepealt peab muidugi selle juure maa seest kätte saama, mis polegi nii lihtne. Aga jaa, kindlasti teen teinekordki.