Kausiroog riisi ja lõhega

Jaapanipärane kausiroog

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 dl basmatit vm muud riisi

4 väiksemat paksoid

2,5 dl hakitud värsket koriandrit

2 tl seesamiõli

2 laimi mahl ja riivitud koor

1 sl oliiviõli

4 lõhefilee portsjontükki

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele, hoia soojas. 

Lõika paksoid pikuti pooleks, siis blanšéeri soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Nõruta, hoia soojas. 

Sega koriander seesamiõli, laimimahla ja riivitud koorega, maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta oliiviõli praepannil. Pane lõhetükid pannile, nahk allpool, ja küpseta tugeval kuumusel 2 minutit. Siis pööra ringi, alanda kuumust. Küpseta 5 minutit ka teiselt poolt, kuni kala on küps. 

Pööra taas ümber, määri koriandri-õlisegu kalale. 

Serveerimiseks tõsta riis kaussidesse, tõsta kõrvale blanšeeritud paksoi. Tõsta peale koriandriõliga peitsitud praetud kalafilee ja serveeri kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR