4 dl basmatit vm muud riisi
4 väiksemat paksoid
2,5 dl hakitud värsket koriandrit
2 tl seesamiõli
2 laimi mahl ja riivitud koor
1 sl oliiviõli
4 lõhefilee portsjontükki
soola ja musta pipart
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele, hoia soojas.
Lõika paksoid pikuti pooleks, siis blanšéeri soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Nõruta, hoia soojas.
Sega koriander seesamiõli, laimimahla ja riivitud koorega, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta oliiviõli praepannil. Pane lõhetükid pannile, nahk allpool, ja küpseta tugeval kuumusel 2 minutit. Siis pööra ringi, alanda kuumust. Küpseta 5 minutit ka teiselt poolt, kuni kala on küps.
Pööra taas ümber, määri koriandri-õlisegu kalale.
Serveerimiseks tõsta riis kaussidesse, tõsta kõrvale blanšeeritud paksoi. Tõsta peale koriandriõliga peitsitud praetud kalafilee ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Kausiroog riisi ja lõhega
Jaapanipärane kausiroog