Apelsinikala

Kasuta selle roa valmistamisel näiteks lestafileed või kuldse meriahvena fileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g külmutatud kalafileed - nt

kuldset meriahvenat või lesta

1 apelsini mahl ja 1 tl riivitud apelsinikoort

2 sl võid

soola

valget pipart või musta pipart

Valmistamine

Sulata kalafileed, patsuta kuivemaks ja maitsesta soola-pipraga. 

Riivi apelsinikoor, pigista välja mahl. Sulata või väikeses potis, lisa apelsinikoor ja -mahl. 

Pintselda kalafileed saadud apelsinivõiga. Küpseta kuumas grillahjus küpseks, küpsetamise ajal võid veel apelsinivõiga pintseldada. 

Serveeri värske salati ning keedetud tillikartulitega. 

Loe veel:

Retsept on soomekeelselt retseptikaardilt (1973)

LISA KOMMENTAAR