Kasuta selle roa valmistamisel näiteks lestafileed või kuldse meriahvena fileed.
450 g külmutatud kalafileed - nt
kuldset meriahvenat või lesta
1 apelsini mahl ja 1 tl riivitud apelsinikoort
2 sl võid
soola
valget pipart või musta pipart
Sulata kalafileed, patsuta kuivemaks ja maitsesta soola-pipraga.
Riivi apelsinikoor, pigista välja mahl. Sulata või väikeses potis, lisa apelsinikoor ja -mahl.
Pintselda kalafileed saadud apelsinivõiga. Küpseta kuumas grillahjus küpseks, küpsetamise ajal võid veel apelsinivõiga pintseldada.
Serveeri värske salati ning keedetud tillikartulitega.
Retsept on soomekeelselt retseptikaardilt (1973)
Apelsinikala
Kasuta selle roa valmistamisel näiteks lestafileed või kuldse meriahvena fileed.