Praetud edamame oad

Seesamiõli ja sojakastmega maitsestatud praetud edamame ehk sojaoakaunad on mõnus snäkk.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g edamame oakaunu

2 sl röstitud seesami õli

1 tl sojakastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda ube 3-4 minutit, siis nõruta külma vee all ja patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Kuumuta pann kõrgel kuumusel, lisa veidi seesamiõli. Kui õli on väga kuum, siis lisa edamame-kaunad ja prae 2-3 minutit,k uni kaunad on kergelt mustaplekilised. 

Lisa sojakaste ja sega, kuni see on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri kohe või lase jahtuda ja hoia külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Sellisel moel valmistatud sojaoakaunad on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. Külmkapis säilivad need kuni 3 päeva.
  • Edamame ube tuleb kindlasti enne tarvitamist kuumtöödelda. Keeda 5 minutit, auruta keeva vee kohal 5-10 minutit või kuumuta mikrolaineahjus 2-3 minutit. 

Loe veel:

Idee siit.

LISA KOMMENTAAR