2 grillitud või küpsetatud kanakoiba või 5-6 poolkoiba
2 sl seesamiseemneid või kooritud kanepiseemneid
200 g külmutatud sojaube (puhastatud oad, u 3 dl)
160 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit
1 sl seesamipastat e. tahiinit
2 sl seesamiõli
2 tl vedelat mett
1,5-2 sl sojakastet
1 sl riisiäädikat või õunaäädikat
Kuumuta kannus vesi keemiseni.
Eemalda kanakoivalt nahk, siis eralda liha luudelt ja rebi kahvliga peeneks.
Rösti potis seesamiseemneid u 1 minut, kuni need on kuldsed ja aromaatsed (kui kasutad kooritud kanepiseemneid, siis neid pole röstida vaja). Siis puista suurde kaussi.
Kalla potti vesi ja kuumuta uuesti keemiseni. Lisa veidi soola. Lisa nuudlid ja keeda vastavalt pakendi juhustele. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu lisa sojaoad ja tükeldatud spargelkapsas.
Keetmise ajal sega tahini, mesi, sojakaste ja riisiäädikas kaussi ja sega koos seesamiseemnetega läbi.
Nõruta nuudlid (hoia umbes 2 dl keeduvett alles), siis loputa need külma vee all, et nuudlid jahtuks ja edasi ei küpseks. Nõruta uuesti ja pane kaussi. Lisa ka kanaliharibad ning esga kõik hoolikalt läbi. Kui kaste liiga paks on ja nuudlitega ei segune, siis lisa sorts keeduvett.
Söö kohe või pane kaanega karpi(desse) ja söö hiljem.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle väga meeldis ja lastele ka! Kanakoivad küpsetasin ahjus, aga ilmselt sobiks ka grillkana siia hästi. Mul oli "euroopalikum" variant õunaäädika ja kooritud kanepiseemnetega.
Nuudlisalat kana ja sojaubadega
See nuudlisalat sobib nii kohe söömiseks, aga ka piknikule või järgmise päeva lõunasöögikarpi lisamiseks.