Nuudlisalat kana ja sojaubadega

See nuudlisalat sobib nii kohe söömiseks, aga ka piknikule või järgmise päeva lõunasöögikarpi lisamiseks.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 grillitud või küpsetatud kanakoiba või 5-6 poolkoiba

2 sl seesamiseemneid või kooritud kanepiseemneid

4 nuudlipesa

200 g külmutatud sojaube (puhastatud oad, u 3 dl)

160 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit

1 sl seesamipastat e. tahiinit

2 sl seesamiõli

2 tl vedelat mett

1,5-2 sl sojakastet

1 sl riisiäädikat või õunaäädikat

Valmistamine

Kuumuta kannus vesi keemiseni.

Eemalda kanakoivalt nahk, siis eralda liha luudelt ja rebi kahvliga peeneks. 

Rösti potis seesamiseemneid u 1 minut, kuni need on kuldsed ja aromaatsed (kui kasutad kooritud kanepiseemneid, siis neid pole röstida vaja). Siis puista suurde kaussi. 

Kalla potti vesi ja kuumuta uuesti keemiseni. Lisa veidi soola. Lisa nuudlid ja keeda vastavalt pakendi juhustele. Umbes 2 minutit enne keetmisaja lõppu lisa sojaoad ja tükeldatud spargelkapsas. 

Keetmise ajal sega tahini, mesi, sojakaste ja riisiäädikas kaussi ja sega koos seesamiseemnetega läbi. 

Nõruta nuudlid (hoia umbes 2 dl keeduvett alles), siis loputa need külma vee all, et nuudlid jahtuks ja edasi ei küpseks. Nõruta uuesti ja pane kaussi. Lisa ka kanaliharibad ning esga kõik hoolikalt läbi. Kui kaste liiga paks on ja nuudlitega ei segune, siis lisa sorts keeduvett. 

Söö kohe või pane kaanega karpi(desse) ja söö hiljem. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad seesamiseemneid, siis rösti need esmalt kergelt. Kanepiseemneid pole röstida vaja. 
  • Kana on kergem ribastada kohe pärast küpsetamist, kui see on veel natuke soe. Külmkapis seisnud kana on tihkem. 
  • Meie kasutasime "tavalisi" munanuudleid, aga hästi sobiksid ka tatrajahust nuudlid. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.03.2021 09:54

Mulle väga meeldis ja lastele ka! Kanakoivad küpsetasin ahjus, aga ilmselt sobiks ka grillkana siia hästi. Mul oli "euroopalikum" variant õunaäädika ja kooritud kanepiseemnetega.