Kamarull pohlamoosiga

Paku Eesti Vabariigi aastapäevalaual seda põnevat kamarulli pohlamoosi ja Pinna lambapiima-toorjuustuga.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

4 muna

1,5 dl suhkrut

5 sl kamajahu

3 sl kartulitärklist

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl suhkrut

300 g toasooja pehmet toorjuustu - nt Pinna lambapiimast toorjuustu

3 sl kamajahu

Vahele:

150 g pohlamoosi

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

peotäis pohli

Valmistamine

Valmista esmalt kamabiskviit. Selleks vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu juurde omavahel segatud kamajahu ja tärklis. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit kuni biskviit on kuldpruun. Kummuta biskviit kergelt suhkruga kaetud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta biskviiti kergelt veega, keera küpsetuspaberi abil rulli ja lase jahtuda.

Samal ajal valmista täidis. Vahusta rõõsk koor suhkruga kohevaks. Lisa toasoe toorjuust ja kamajahu, sega ühtlaseks.

Keera jahtunud biskviit lahti. Määri peale pohlamoosi ja seejärel toorjuustutäidis ning aja ühtlaselt biskviidile laiali. Keera biskviit pikemast servast rulli.

Tõsta vähemalt 20 minutiks külmkappi maitsestuma.

Serveerimisel võid peale raputada tuhksuhkrut ja kaunistada marjadega.

Retsept ja foto: Synnove

LISA KOMMENTAAR