5 dl kergelt kokku surutud koriandrilehti ja pehmeid varsi
15 g riivitud parmesani juustu
1 hakitud Jalapeño tšilli
1 sl riivitud sidrunikoort ja 1 sl sidrunimahla
1 tl mahedat suitsupaprikat
soola ja musta pipart
1,75 dl kvaliteetset külmpressitud oliiviõli
5 dl tükkideks lõigatud ciabatta't või Gruusia leiba
1,5 l kanapuljongit
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
4 pehmeks keedetud muna (7-minuti munad)
Pane koriander, Parmesan, jalapeno, sidrunikoor ja -mahl, 0,5 tl paprikapulbrit, 1 tl soola ja 0,5 tl pipart. Töötle umbes 20 sekundit, kuni segu on peeneks hakitud. Lisa peene joana 1,25 dl oliiviõli ja töötle veel 30-45 sekundit, kuni saad pestolaadse segu.
Sega kausis saiakuubikud 4 sl oliiviõliga ja 0,5 tl suitsupaprikaga, kalla suuremasse paksupõhjalisse ahjupotti. Kuumuta ahjupotis 6-8 minutit, aeg-ajalt segades, kuni saiakuubikud on kuldsed ja krõbedad (seda võid ka ahjus teha). Tõsta kurnlusikaga saiakuubikud kaussi, õli jäta potti.
Lisa potti kergelt hakitud küüslauguküüned. Kuumuta segades umbes minut aega, kuni küüslauk on aromaatne.
Lisa kanapuljong ja loputatud-nõrutatud kikerherned. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase keskmisel tulel umbes 4 minutit podiseda.
Tõsta pott tulelt, sega juurde koraindripüree, siis maitsesta soola-pipraga.
Jaota krutoonid ehk krõbedad saiakuubikud nelja supikausi vahel. Tõsta peale suppi, siis tõsta igale portsjonile üks kooritud keedetud pehme sisuga muna. Puista peale veidi suitsupaprikat ning veel veidi riivitud Parmesani.
Retsept siit.
Portugali kikerhernesupp (Açorda)
Portugali köögist pärit küüslaugu-kikerhernesupp "Açorda à alentejana"