Hommikusöögiküpsised

Banaan, maapähklivõi ja kaerahelbed - kõlab ju nagu hommikusöök ;)

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 küpset banaani

2 sl vahtrasiirupit

2 sl kookosõli

3 sl maapähklivõid või mandlivõid

näpuotsaga soola

350 g kaerahelbeid (suuri täisterahelbeid ja väiksemaid kiirkaerahelbeid pooleks)

100 g tumedat šokolaadi

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 150 kraadini.

Peenesta banaanid kannmikseris koos vahtrasiirupi, kookosõli, pähklivõi ja näpuotsatäie soolaga ühtlaseks. Kalla kaussi, sega juurde hakitud šokolaad ning kaerahelbed.  Sega-sõtku ühtlaseks.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta tainast portsukesi, vormi need ümmarguseks ja siis vajuta ahjuplaadile lapikumaks. /Kui tainas on liiga kleepuv, võid lisada veidi kaerahelbeid). 

Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni need on pealt kuldsed ja alt krõbedad. 

Säilita õhukindlas karbis toatemperatuuril. 

Nipid ja soovitused:

  • Küpsised on laktoosi-, kaseiini- ja munavabad ning sobivad ka veganitele
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid
  • Vajadusel kontrolli, et šokolaad sobib ka veganitele

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.05.2021 19:34

Maitses imeliselt... nüüd tean, mida järele jäänud banaanidega lisaks banaanileivale peale hakata!