Sojakastmes röstitud pähklid

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g koorimata mandleid

100 g para- ehk brasiilia pähkleid

100 g sarapuupähkleid

100 g kooritud pistaatsiapähkleid

100 g puhastatud kreeka pähkleid

1 dl tamari või tavalist sojakastet

1 sl suhkrut

Valmistamine

Laota pähklid fooliumiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 10 minutit 180-kraadises ahjus, aeg-ajalt ahjuplaati raputades.
Sega kausis sojakaste ja suhkur. Kalla pähklid kaussi ja sega hoolega, nii et kõik pähklid oleksid soja-suhkru seguga üleni kaetud.
Tõsta pähklid vahukulbi abil uuesti ahjuplaadile ning küpseta veel 5 minutit, aeg-ajalt panni raputades, kuni suhkrune sojakaste on kuivanud. Jälgi hoolega, et pähklid liialt ei pruunistuks!
Lase pähklitel ahjuplaadil jahtuda.
Serveeri kokteilikõrvasena või eelroana. Pähklid säilivad õhukindlalt suletavas purgis kuni 2 nädalat.

LISA KOMMENTAAR