After-dinner mints

Britid armastavad õhtusöögi lõpetuseks piparmündimaitselisi šokolaadikomme süüa (after-dinner mints). Siin üks võimalus nende ise valmistamiseks. Sobivad imehästi kohvi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat šokolaadi (70%)

1 munavalget

220 g tuhksuhkrut

1 tl piparmündiessentsi

paar tilka rohelist toiduvärvi

Valmistamine

Määri 18 cm x 28 cm ahjuplaat võiga/õliga ja kata küpsetuspaberiga. 

Sulata pool šokolaadist ehk 100 g vesivannis (ehk siis kergelt muliseva vee kohale asetatud kausis). Kalla ettevalmistatud paadile ja silu spaatliga kenasti laiali. Siis tõsta külmkappi tahenema. 

Samal ajal valmista piparmündifondant. Pane munavalge kaussi ja sega kahvliga katki. Sõelu juurde pool tuhksuhkrust ning sega puulusikaga ühtlaseks. 

Lisa piparmündiessents, sega ühtlaseks. Siis sega jaokaupa juurde ülejäänud tuhksuhkur. Sega tilkhaaval juurde rohelist toiduvärvi, kuni saad kena helerohelise fondanti. 

Kui šokolaadikiht on tahenenud, siis määri peale kiht piparmündifondanti (kiht jääb umbes 2 mm paksune). Silu spaatliga ühtlaseks ja pane 30-60 minutiks külmkappi.

Siis sulata vesivannil ülejäänud tume šokolaad, siis määri see õhukese kihina piparmündifondantikihile. Silu ühtlaseks ja pane külmkappi tahenema. 

Murra suurteks tükkideks ja tõsta vaagnale. Sööjad saavad ise endale sobiva suuruse ja kujuga tükke murda. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR