200 g tumedat šokolaadi (70%)
220 g tuhksuhkrut
1 tl piparmündiessentsi
paar tilka rohelist toiduvärvi
Määri 18 cm x 28 cm ahjuplaat võiga/õliga ja kata küpsetuspaberiga.
Sulata pool šokolaadist ehk 100 g vesivannis (ehk siis kergelt muliseva vee kohale asetatud kausis). Kalla ettevalmistatud paadile ja silu spaatliga kenasti laiali. Siis tõsta külmkappi tahenema.
Samal ajal valmista piparmündifondant. Pane munavalge kaussi ja sega kahvliga katki. Sõelu juurde pool tuhksuhkrust ning sega puulusikaga ühtlaseks.
Lisa piparmündiessents, sega ühtlaseks. Siis sega jaokaupa juurde ülejäänud tuhksuhkur. Sega tilkhaaval juurde rohelist toiduvärvi, kuni saad kena helerohelise fondanti.
Kui šokolaadikiht on tahenenud, siis määri peale kiht piparmündifondanti (kiht jääb umbes 2 mm paksune). Silu spaatliga ühtlaseks ja pane 30-60 minutiks külmkappi.
Siis sulata vesivannil ülejäänud tume šokolaad, siis määri see õhukese kihina piparmündifondantikihile. Silu ühtlaseks ja pane külmkappi tahenema.
Murra suurteks tükkideks ja tõsta vaagnale. Sööjad saavad ise endale sobiva suuruse ja kujuga tükke murda.
Retsept siit.
After-dinner mints
Britid armastavad õhtusöögi lõpetuseks piparmündimaitselisi šokolaadikomme süüa (after-dinner mints). Siin üks võimalus nende ise valmistamiseks. Sobivad imehästi kohvi kõrvale.