Apelsini-sinepikana

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 nahata kanafileed (a 150 g)

4 väiksemat apelsini

2 purustatud küüslauguküünt

2 sl vedelat mett

2 tl oliiviõli

1 sl teralist sinepit

2 tl värsket hakitud või 1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

225 g tagliatelle ehk lintmakarone

225 g puhastatud rohelisi aedube

Valmistamine

Tee igale kanafileele 3 sisselõiget ja laota fileed madalasse ahjuvormi. Lõika 2 apelsini sektoriteks ja suru kanafileede vahele. Riivi 2 allesjäänud apelsini koor peenelt, pane 2 tl riivitud koort ning apelsinid kõrvale.

Sega ülejäänud apelsinikoor, küüslauk, mesi, oliivõli, sinep ja tüümian. Maitsesta segu soola ja pipraga ning määri kanafileedele ja apelsinisektoritele.

Küpseta 25-30 minutit 180-kraadises ahjus, kuni kana on küps ja sinepisegu kleepuv.

Kuumuta lintmakaronid suures potis soolaga maitsestatud vees keemiseni, lisa rohelised oad ning sega.

Keeda, kuni makaronid on 'al dente'. Kurna. Sega alleshoitud 2 tl riivitud apelsinikoort makaronide ja ubadega, jaota taldrikutele.

Aseta igale taldrikule ka kanafilee ning 2 apelsinilohku.

Pressi 2 alleshoitud apelsini mahl ahjupannile, kuumuta pidevalt segades, kuni saad kastme. Vala kanafileedele ja serveeri.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (February 2001, Orange and mustard chicken). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2023 17:38

Kasutaja Mann on sellise pildi saatnud 2010. a: