Röstitud keegelkõrvits

Hea viis väiksemate keegelkõrvitsate (ingl. k. butternut squash) valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

väiksemat keegelkõrvitsat

oliiviõli

soola ja musta pipart

seesamiseemneid

vürtsköömneid

Valmistamine

Koori väiksem keegelkõrvits, lõika pikuti pooleks, eemalda säsi ja seemned ning lõika kõrvits seejärel sektoriteks. 

Pane kõrvitsasektorid ahjuvormi või -pannile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kergelt pruunistunud. 

Puista peale seesamiseemned ja vürtsköömned ning küpseta veel umbes 5 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Röstitud kõrvitsatükkidest saab kerge vaevaga püreesupi teha. Selleks püreesta kõrvitsatükid lihtsalt köögiviljapuljongiga ühtlaseks. 

Loe veel:

Allikas: Sainsbury's (Ravishing roasted squash). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR