Piparmündišokolaadikook

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid või margariini

2 dl suhkrut

3 muna

3 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

3 tl kuivatatud münti

0,5 dl piima

200 g After Eight šokolaadiruute

Valmistamine

Hõõru või vahusta või ja suhkur kohevaks ja kreemjaks. Sega kuivained omavahel, siis sõelu või-suhkruvahu hulka. Sega juurde piim.

Kalla pool tainast võitatud ja riivsaiaga üle puistatud koogi- või keeksivormi. Siis laota peale umbes pooled After Eight šokolaadiruudud. Kalla peale ülejäänud tainas. 

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.

Kummuta kook üsna kohe vormist välja serveerimisalusele ja aseta peale ülejäänud After Eight šokolaadiruudud, mis kuuma koogi peal peaks glasuuriks sulama. 

Lase koogil järgmise päevani taheneda, alles siis lõika viiludeks ja serveeri. 

Loe veel:

Soome retsept, ca aastast 1990 (Minttusuklaakakku)

LISA KOMMENTAAR