300 g sinepipulbrit
300 g suhkrut
150 ml madeirat
150 ml valget palsamiäädikat või veiniäädikat
300 ml vett
Sege sinepipulber ja suhkur hoolega.
Kuumuta madeira potis peaaegu keemiseni, siis vispelda vähehaaval sinepi-suhkrusegu hulka. Sega kogu aeg hoolega!
Lisa kuumutatud veiniäädikas/palsamiäädikas peene joana, viimasena vispelda juurde keev vesi. Sega kogu aeg hoolega, et sinep tükki ei läheks!
Vispelda/klopi segu vähemalt 10 minutit, kuni see pakseneb ja muutub läikivaks ja ühtlaseks.
Kalla kuumakindlasse nõusse ning tõsta 100-kraadisesse ahju. Lülita ahi välja ja jäta sinep järelkuumusesse seisma üleöö.
Järgmisel hommikul sega sinep hoolega läbi, pane väikestesse purkidesse, kaaneta ja hoia jahedas.
Retsepti autor: Lilli Markkanen (retsept ilmus Soome ajakirjanduses ca 1990)
Madeira-sinep
Magus Soome sinep, millele annab lisamaitse Madeira vein. Koduse sinepi võiks teha valmis varakult enne jõule, juba novembris.