Madeira-sinep

Magus Soome sinep, millele annab lisamaitse Madeira vein. Koduse sinepi võiks teha valmis varakult enne jõule, juba novembris.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g sinepipulbrit

300 g suhkrut

150 ml madeirat

150 ml valget palsamiäädikat või veiniäädikat

300 ml vett

Valmistamine

Sege sinepipulber ja suhkur hoolega. 

Kuumuta madeira potis peaaegu keemiseni, siis vispelda vähehaaval sinepi-suhkrusegu hulka. Sega kogu aeg hoolega! 

Lisa kuumutatud veiniäädikas/palsamiäädikas peene joana, viimasena vispelda juurde keev vesi. Sega kogu aeg hoolega, et sinep tükki ei läheks!

Vispelda/klopi segu vähemalt 10 minutit, kuni see pakseneb ja muutub läikivaks ja ühtlaseks. 

Kalla kuumakindlasse nõusse ning tõsta 100-kraadisesse ahju. Lülita ahi välja ja jäta sinep järelkuumusesse seisma üleöö. 

Järgmisel hommikul sega sinep hoolega läbi, pane väikestesse purkidesse, kaaneta ja hoia jahedas. 

Retsepti autor: Lilli Markkanen (retsept ilmus Soome ajakirjanduses ca 1990)

LISA KOMMENTAAR