1 sidrun
150 ml maitsestamata jogurtit
pöidlasuurune jupp ingverit
1-2 rohelist tšillikauna
väike punt värsket koriandrit
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
16 luude ja nahata kanakintsu
1 suur kartul
Serveerimiseks:1 sidrun
Pressi sidrunist mahl, pane kannmikserisse. Lisa jogurt, küüslauguküüned ja vürtsid, hakitud ingver ja koriander. Püreesta ühtlaseks pastaks.
Pane kanakintsuliha suurde kaanega karpi, lisa jogurtimarinaad ja sega hoolega läbi. Kaaneta. Lase 4-48 tundi jahedas maitsestada - mida kauem, seda parem.
Kuumuta grill, lase leekidel hääbuda. Kui söed on hallikad, siis lõika suur kartul pikuti pooleks ja aja kaks pikka grillvarrast läbi ühe kartulipooliku. Siis lüki kanakintsutükid varrastele, nii et iga tükk oleks mõlema varda otsas. Suru kanatükid kenasti kokku, lõpuks lisa teine kartulipoolik ja suru see tugevasti kinni.
Aseta kanakebab süte kohale. Kata kaanega ja küpseta 45-50 minutit, iga 15 minuti tagant pöörates, kuni kanatükid on küpsed. (Kui kasutad digitermomeetrit, siis see peaks näitama 70C või enam.). Lase 5 minutit jahtuda.
Kuumuta ahi 220 C. Aseta kebabid risti üle ahjupanni, nii et need "õhus" oleksid või aseta ahjupannile metallrest ja küpseta selle kohal. Küpseta 45-55 minutit, kuni liha on küpsenud.
Soojenda naan-leivad ahjus või grillil.
Too kebab lauale, seal lõika laastudeks. Serveeri sooja naaniga, kõrvale paku värsket kraami ja sidrunimahla, mida lihale pigistada.
Retsept siit.
Kana-šavarma
Tandoori-maitseline kanašavarma.