Datli-karamellikaste

See lihtne pehmetest kuivatatud datlitest kaste sobib hästi näiteks pannkookidele, pudrule, jäätisega või kasvõi smuuti magustamiseks. Kasuta suuri pehmeid datleid!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g pehmeid kuivatatud datleid (nt Medjool)

2-3 dl kaera- või mandlipiima vm taimset piimajooki

0,25 tl soola

Valmistamine

Puhasta datlid, pane kannmikserisse. Lisa u 1 dl taimset piima ja töötle ühtlaseks. Siis sega läbi ja lisa vähehaaval veel 1-2 dl piima, kuni saad sobiva paksusega karamellikastme. Lõpetuseks lisa maitseks veel veidi soola.

Säilita külmkapis. 

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka&Viini (10/2020). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.02.2021 07:34

Olen kahel korral teinud. Taimse piimaga (mul oli Tere kaerapiim) oli maitsvam, kui "tavalise" piimaga.