250 g pehmeid kuivatatud datleid (nt Medjool)
2-3 dl kaera- või mandlipiima vm taimset piimajooki
0,25 tl soola
Puhasta datlid, pane kannmikserisse. Lisa u 1 dl taimset piima ja töötle ühtlaseks. Siis sega läbi ja lisa vähehaaval veel 1-2 dl piima, kuni saad sobiva paksusega karamellikastme. Lõpetuseks lisa maitseks veel veidi soola.
Säilita külmkapis.
Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka&Viini (10/2020). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen kahel korral teinud. Taimse piimaga (mul oli Tere kaerapiim) oli maitsvam, kui "tavalise" piimaga.
Datli-karamellikaste
See lihtne pehmetest kuivatatud datlitest kaste sobib hästi näiteks pannkookidele, pudrule, jäätisega või kasvõi smuuti magustamiseks. Kasuta suuri pehmeid datleid!