750 g lillkapsapea
100 g võid
Hollandi kaste:150 g võid
0,5 sl Dijoni sinepit
0,5 sl valge veini äädikat
Lisaks:Kuumuta ahi 175°C. Lõika lillkapsalt vars ära, pane see ahjuvormi. Riivi peale 50 g võid, siis küpseta 175-kraadises ahjus tund aega.
Võta korraks ahjust välja, pööra ringi ja riivi peale veel 50 g võid. Küpseta veel tund aega. Siis võta ahjust välja ja lase 15 minutit puhata.
Hollandi kastme jaoks sulata 150 g võid väikeses potis tasasel tulel, kuni see pruunistub ja muutub pähklilõhnaliseks.
Vispelda muna, sinep, veiniäädikas ja sool väikeses potis. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu paksenema hakkab. Siis nirista juurde pruunistatud või peene joana, kastet pidevalt segades. Kui kaste liiga paks jääb, siis vispelda juurde veidi vett.
Serveeri röstitud lillkapsast pruunistatud või kastme ning peenelt hakitud salatkressiga.
Retsept siit.
Lillkapsas pruunistatud või kastmega
Rootsi 2015. a "Aasta koka" (Årets Kock 2015) Thomas Sjögreni retsept.